miércoles, 8 de septiembre de 2010

E.T.A.

Com tota persona que llegeix el diari he anat seguin en el transcurs del anys tota l'historia de la organització terrorista ETA, i també m'he anat formant diferents opinions vers l'historia dels esdeveniments. Haig de dir però que soc totalment contrari a qualsevol actuació violenta vingui d'on vingui, amb l'excepció del atentat al, en aquell temps president del Gobern Luis Carrero Blanco, en desembre del 1973 en que la dictadura del General Franco quedava d'alguna manera escapçada.
Jo he sigut dels que han aplaudit totes les iniciatives de diàleg que s'han fet amb la banda terrorista com a via mes recte per acabar amb el problema d'Euskadi.
Vaig viure el primer acostament en al fundació del partit EIA fundat per l'esciciò de la ETA pm (político militar) i amb l'acceptació d'una certa amnistia general pels presos. També les converses d'Alger entre el Gobern i amb Txomin Iturbe en l'any 1987 i l'any següent amb Eugenio Etxebeste, Antxon, i, molt mes recents les diferents ilegalitazions de Batasuna o altres formacions polítiques que intentaven assolir el joc democràtic. Jo sempre pensava que era millor que ETA trobés una sortida pactada, una sortida democràtica o la que fos con tal que no fes servir la que feia servir normalment que era la de matar gent.
Doncs després de l'ultim comunicat de la banda terrorista he de reconeixer que estava del tot equivocat. No hi ha res d'especial en això ja que m'equivoco sovint en moltes coses, però en aquesta també.
La oposició dels partits, la falta de recolzament de la gent basca (sobretot després del atentat a Barajas, en mig d'una treva), l'actuació de la policia i l'ajud internacional estan acabant amb ETA. I, sobretot, l'estrangulació del seu finançament.
Aquesta banda havia sempre tingut el seu santuari a França que ha anat minvant a mida que a desaparegut la dictadura a Espanya i ha anat creixent la democràcia, però l'assassinat d'un policia francès el dia 16 de març d'aquest any ha desencadenat una persecució mai vista als terroristes que ha continuat amb diferents detencions a Portugal, Anglaterra i Bèlgica que l'han deixat sense cap comandament si és que ni quedava algun.
Doncs be, després de 50 anys em deleixo per veure com acaba aquest moviment terrorista apoiat per molta gent en el seu començament i avui en les escorrialles.
Amb el permís del Sr Jaime Mayor Oreja, l'exministre de l'Interior, que es mor d'enveja respecte al Sr. Alfredo Pérez Rubalcaba i no para de tocar els collons.

2 comentarios:

  1. A Catalunya continuem per la via democràtica i així ens va.

    Els que tenen el poder se'n riuen de la democràcia. ETA potser s'ha equivocat en alguns objectius, però s'han equivocat de via?

    Això és el que ens fan creure.

    ResponderEliminar
  2. Collons nen... però están a Eivissa, penses amb Etarras.?
    Per el teu próxim Blog, parla de la Salsa de Nadal .... collons

    Santi

    ResponderEliminar