jueves, 13 de mayo de 2010

Tisorada


Per fi. Ja era hora. Hem agafat les ferramentes d'una vegada. Una mica tard però sembla que s'han pres mesures contra el dèficit públic. "Nunca es tarde cuando la dicha es buena" que diuen els castellans. En aquest cas de "buena" res de res però per lo menys intentem tenir un camí que no sigui negar tota comparança amb Grècia, que era l'únic que sabíem fer. Al final ha tingut que ser l'Obama que ha tingut que dir-li: "Xato, anem per feina, o no? Venga, collons, fes alguna cosa que sinó no vindràs mai més a fer-te la foto amb mi...." (però en anglès, esta clar). I al Zapatero no li ha quedat més remei.
Lo de reduir els sous dels funcionaris no em sembla bé ni malament. Es que no hi ha altra solució. Es gasto públic i important, i s'ha de reduir. La partida més grossa és la del 5% a tot el personal ja que el 15% als alts càrrecs i parlamentaris serà menys significativa per allò de que en hi han molts menys. Peró està bé per donar exemple i, posats a fer, podríem arribar al 20% ja que a sous per sobre dels 4.000 € no les envies a la pobresa precisament i tenen també bastants dietes i altres beneficis en espècies.
Lo de les pensions també estava cantat. Es va enviar el globus sonda d'allargar la jubilació per veure com respirava la gent i intentar acabar amb la sangria de les prejubilacions a partir dels 55 anys, però no es va fer bé i ara hem d'agafar la destral.
Les altres mesures son també les normals però lo que m'ha sorprès és lo del "xec nadó". Tenia constancia de que es donaven uns calerons com ajuda per tenir un fill però no tenia present que fossin 2.500 €. Això afectarà molta gent i no estic segur de que sigui una bona mesura. Crec que en hi han d'altres abans d'aquesta.
Mira, d'haver-ho sabut igual hagués pogut anar a buscar la nena. Ara he fet tard. Ja no hi han diners.
Ja sé que la meva opinió no és la més important del mon però crec que les mesures seran positives de cara al mercat i que els taurons financers ens deixaran una mica en pau. Avui llegia al diari que aquestos especuladors podrían ara mirar cap a la Gran Bretanya per allò de que tenen un alt deute, amb moneda que no és l'Euro i amb un canvi de Gobern bicolor que és un experiment al que no hi estan acostumats.
Estic expectant per veure que passa.
Ah! I els empresaris contents.

1 comentario:

  1. Si, el Roger i Jo sempre hem esperat que anessiu a buscar la nena...ara "per culpa del Zapatero" que ha retirat l'ajuda ens hem quedat sense...

    ResponderEliminar