jueves, 2 de septiembre de 2010

Accidents

Avui he llegit el diari les estadístiques d'accidents de trànsit fins el final de l'operació tornada de les vacances, es a dir, fins la fi d'Agost, i, com ja va sent normal als últims temps, han tornat a baixar.
Això és una bona noticia i ve a reflectir que les mesures preses per llei per controlar la societat motoritzada son realment efectives.
M'ha cridat l'atenció però l'estadística referent a l'origen o les causes d'aquestos accidents: un 46% son per distraccions, un altre 30% per velocitat inadequada, el tercer motiu és per excés d'alcohol, el 10%, quedant el resta del 14% com a "altres".
Doncs be, tenint en compte que les distraccions no estan penades per la llei i el concepte de "altres" tampoc, ens queda per controlar oficialment l'alcoholèmia i els excessos de velocitat, o sigui que la policia de trànsit només pot incidir en aquestos dos apartats que sumen un 40%. Lo que vol dir que la Direcció General de Tràfic obté les baixades d'accidents només vers aquest petit percentatge, es a dir, fent pressió amb els controls d'alcoholèmia i posant els radars per controlar la velocitat. Be i el carnet per punts perquè els rics no en tinguin prou en pagar les multes.
O sigui que si jo sumo tot lo que puc controlar, el alcohol, la velocitat i les meves distraccions, quan surto tinc un total de 86% de possibilitats de disminuir el risc d'accident per tornar a casa.
No esta malament, no.

No hay comentarios:

Publicar un comentario