lunes, 26 de noviembre de 2012

Resultat eleccions

Ja tenim els resultats de la consulta electoral que ens tenia que donar una idea de per on podria anar el nostre camí cap a la independència.
Doncs la gent ha parlat, i suposo que haurà parlat clar i català donada la gran participació que hem tingut. Per lo tant hem de donat per bo el resultat com a fidel reflexa de lo que la gent realment vol.
Si mirem les xifres sense cap apassionament i sense cap comparació amb les anteriors consultes la realitat seria molt clara. Un camí ben obert cap a la independència amb el suport de 71 escons (CiU i ERC), 20 escons (suposadament) cap el federalisme (PSC), 28 escons en contra (PPC i C´s) i finalment 16 (ICV i CUP) amb una definició mes en contra de la política econòmica que altre cosa.
O sigui que tenim una política definida.
Peró resulta que, com tota consulta a on es valoren resultats, hi han guanyadors i altres que no han guanyat tant, per no dir que hi ha algú que hagi perdut, cosa que ja se sap que no passa mai entre els partits polítics.
I com que el gran perdedor, el senyor Mas de CiU, és el que ha convocat les eleccions amb un propòsit que ha sortit al revés de lo que volia, totes les altres formacions polítiques han sortit guanyant en els seus plantejaments. O sigui, és molt més important (per lo negatiu) perdre 12 escons encara que me'n quedin 50, que no guanyar-ne un encara que només en tingui 19. Sota aquesta lectura el camí cap a la independència el tenim bastant cru.
Perquè sembla que els 21 de ERC no tinguin cap importància. I son els escons guanyats els que ha perdut CiU, lo que també ens pot dir que la gent s'ha radicalitzat una mica. Se suposa que la gent que ha depositat aquestos vots també ha parlat clar per dir cap a on vol anar.
Però aquesta lectura es veu que no interessa. Jo ja sento dir que el PPC ha guanyat un escó i que això es tradueix en  que la gent valora positivament les retallades del Gobern central i que aproven la política econòmica del PP i les seves retallades.
Es un altra manera de veure les coses, però jo donaria pas a una visió més de carrer. Jo crec que hi ha hagut molta gent que ha tingut por. Sigui per la sortida d'Europa, sigui per les pensions, sigui perquè els temps no estan per gaires experiments, molta gent que pateix les penúries de cada dia s'ha inclinat per un mínim d'estabilitat que li dongui un mínim de seguretat.
Això i que hi ha molta gent de fóra i que no vol entendre res de res quan se li parla del dret a decidir, que per molts això es xinés.
Be. De tota manera aquesta majoria que buscava CiU s'ha quedat pel camí i, realment, això és una bona bufetada per qualsevol partit polític, i molt més si ets el partit al Govern, i encara més si la convocatòria l'has feta tu.
Que l'han cagat, vaja. I jo m'he quedat bastant fotut.
Haurem d'esperar un temps a veure que passa.

IN, INDE, INDEPENDÉNCIA  !!!!!!

lunes, 19 de noviembre de 2012

Eleccions 2012

Ahir per la nit vaig poder veure per TV3 el debat dels set candidats a la Presidència de la Generalitat per les properes eleccions del dia 25N.
Haig de dir que em va agradar molt i el vaig seguir amb interès. Vaja, em va agradar que es fes un debat ver el futur al qual volem o podem aspirar i les diferents opcions que se'ns ofereixen.
Em va agradar el debat però no una cosa que per mi és prioritària: parlar i escoltar o el que és el mateix, parlar i deixar parlar, que per això hi han els moments adequats per poder contestar o de rèplica, quan es fan al.lusion directes al candidat a les qüestions del seu programa o a les seves manifestacions. Això de fer comentaris interrompin lo que diu l'orador de torn, per mi, és de bastanta mala educació i no em permet a mi, el votant, saber que punyeta estan dient els uns o els altres. Hi havia algun candidat/a especialment poc respectuós amb les altre opcions.
Dit això i amb tot el respecte del mon cap a altres opinions, aquest és el meu parer vers lo que ahir vaig veure i sentir:
CiU: Aquest partit te la patata calenta de la independència a les mans i s'està cremant. Han pujat a aquest carro perquè és el que ara toca, lo que els hi pot donar més vots, però si pel camí cap a l'Estat propi hi algues alguna altra solució ( pacte fiscal, federalisme, etc., ) que fos acceptable pel PP o PSOE de segur que veuria el cel obert. De fet ja ho va proposar al PP d'una manera subliminar, però se li va entendre tot. I al senyor Duran i Lleida, quan parla, també se li entén tot.
Lo del referèndum ha quedat com "Sí o sí". Ja ho veurem. El camí cap a la independència no ha quedat gens clar.
La política d'aquest partit, com diu tothom i amb raó, ha sigut sempre fer la puta i la Ramoneta amb tot deu qui ha tingut el poder. Ells en diuen "sac al cove", però ara això ja no hi val. Els objectius aquest vegada els ha marcat la gent manifestant-se al carrer i al senyor Mas no li toca res més que seguir-los o intentar aconseguir-los si és que vol continuar fent política.
I farien també bé de mirar de ser una mica més transparents i legals, perquè lo del cas Palau ,si un dia surt tot a la llum, que ho dubto, farà que la merda els hi arribi bastant amunt. Lo dels comptes a Suïssa ja no m'ho crec tant per la manera que surten com per d'on venen, però mal segur que n'hi han fet.
PSC: Res a pelar. Però res de res. Bona voluntat per part del senyor Pere Navarro però lo del federalisme no s'ho va creure ni ell. Bones respostes per al·lusions a la senyora Camacho i poca cosa més.
PP: Aquí en hi ha per llogar-hi cadires. Només va vendre fum. Ara resulta que Espanya és la solució a tots els mals, que tenen resposta per tot, que ells saben lo que cal fer fins hi tot baixar l'atur a Catalunya (aquí ja hi poso rialles) i que ara estan disposats a parlar vers una millora del finançament (més rialles). S'ha de tenir morro ( i en hi ha per cert) per venir a dir coses com aquestes. Jo comprenc que no vulguin que surti Catalunya de l'Estat Espanyol perquè si al cap de dos dies el País Basc li dona per fer el mateix ja em direu qui els hi mantén la paradeta, però una mica més d'humilitat al davant de la gent que ho passa molt malament per mor de la seva política també els hi podria donar alguns vots més. I això de fer por amb la sortida d'Europa o les pensions ja no s'ho creuen ni els nens de pit.
ICV: Correcte. S'hi pot estar d'acord o no, però ells no enganyen a ningú i son conseqüents amb lo que defensen. El senyor Herrera va estar bé encara que va tenir alguns problemes amb el senyor Mas quan varen parlar de dèficit i de la construcció d'habitatges. Va donar l'impressió per un moment que l'havien agafat en fals, Enseguida es va refer. A l'hora de parlar mirava més cap a la seva dreta (Esquerra i Ciutadans) que no cap allà a on devia (PP i CiU).
ERC: Conseqüents. Això de la independència els hi va com anell al dit. Em va sorprendre una mica el senyor Oriol Junqueres. Va parlar bé, va dir lo que tenia que dir i també es cert que va quedar clar que tenen un pacte amb CiU. Independència sense matisos. Bastant transparent crec jo, i els números ben fets.
Ciutadans: El senyor Rivera guanyaria molt si fos una mica més ben educat. Masses cullerades quan no li tocava. No li va faltar raó quan va parlar dels finançaments dels partits, de la claredat de les declaracions de renda dels polítics i de la política de subvencions i càrrecs.....endollats. Si es calmés i no volgués dir tantes coses de cop seria més comprensible per l'auditori.
Solidaritat: Repetitiu. No dic que no digués veritats com a punys fent els números i amb lo que deia però només tenia apresa una cançó. Per mi el candidat més dèbil.
I al tancar la televisió em vaig quedar la mar de satisfet. Per si no ho tenia clar ja tenia decidit el meu vot pel proper diumenge.

lunes, 5 de noviembre de 2012

PSC-PSOE


Fa dies que em volta una incògnita pel cap. Ja fa dies que em faig la mateixa pregunta: "Que collons espera el PSC a partir peres amb el PSOE?"
En aquestos temps convulsos en que hem de trepitjar fort tots junts en una sola direcció...a que ve estar encara supeditats a les seves decisions "espanyoles"?
Que no veuen que el proper dia 25N tindran el pitjor resultat electoral de la seva historia a Catalunya? Que no veuen que la clatellada serà forta?
L'altra dia hi havia a "El Periódico" una entrevista al Pere Navarro. I en vols de romanços i de tirar pilotes fóra. La veritat és que no ho entenc. Aquesta postura avui dia ja no te sentit.
I em sabrà greu perquè jo soc d'esquerres i molta altre gent que conec també, però si no donen aquest pas  no els hi donaran el seu vot pel que jo sé.
Jo tampoc. I abans o solia fer.

viernes, 2 de noviembre de 2012

Fátima Báñez



Deu estar molt nerviós el Govern central. Es veuen ja molts símptomes d'impaciència respecta a la tan anhelada recuperació econòmica. L'ultim els comentaris que ha fet la ministra de Treball, Fátima Báñez,  en una presentació d'una revista del seu ministeri (tot queda a casa). Es veu que allí se li va escalfar la boca i no va parar de dir bestieses. Com que parlava pels seus, les persones normals no s'han de sentir ni al·ludides ni molestes, no les tractava d'imbecils, és simplement que no anava per elles.
Sembla ser que la final de la crisi no te res a veure amb un atur que ja va pel 25% de la població que està en condicions de fer-ho. Res d'això. Tampoc te res a veure que no hi hagi cap indicador que ens ho digui. No passa res. Lo important son les decisions que ha pres el Govern i en les reformes que s'estan adoptant des de la confiança en nosaltres mateixos.
I no acaba aquí la cosa ja que la ministra encara va més enllà. Defensa que la reforma laboral "está ayudando a muchas empresas a salir de la crisis" gràcies  a una millor flexibilitat interna. I després ja ens la fot a cullerades: "hoy más que nunca el empleo es el centro de todas las políticas del Gobierno, seguido de la responsabilidad que es tarea de todos".
I per acabar-ho d'arreglar:" El ejemplo de responsabilidad de los empresarios como impulsores de la salida de la crisis a través de la generación de riqueza y la creación de empleo, así como de los funcionarios, a través de su vocación de servicio".
Per llogar-hi cadires.
De on collons treu aquesta "senyora" els símptomes de la sortida de la crisi?
Abans de nomenar a algú ministre.....no se li podria fer un senzill test d'intel·ligència?
I aquesta paia, encara que te pis a Madrid, cobra dietes de "alojamiento y manutención" com si vives a Huelva a on també te habitatge. Dietes que son 1.823 € en 14 pagues, que tampoc ho entenc, perquè amb dotze ja en tindria prou.
Quina cara més dura que te la senyora ministra. A més a més de beneita, està clar.