lunes, 26 de noviembre de 2012

Resultat eleccions

Ja tenim els resultats de la consulta electoral que ens tenia que donar una idea de per on podria anar el nostre camí cap a la independència.
Doncs la gent ha parlat, i suposo que haurà parlat clar i català donada la gran participació que hem tingut. Per lo tant hem de donat per bo el resultat com a fidel reflexa de lo que la gent realment vol.
Si mirem les xifres sense cap apassionament i sense cap comparació amb les anteriors consultes la realitat seria molt clara. Un camí ben obert cap a la independència amb el suport de 71 escons (CiU i ERC), 20 escons (suposadament) cap el federalisme (PSC), 28 escons en contra (PPC i C´s) i finalment 16 (ICV i CUP) amb una definició mes en contra de la política econòmica que altre cosa.
O sigui que tenim una política definida.
Peró resulta que, com tota consulta a on es valoren resultats, hi han guanyadors i altres que no han guanyat tant, per no dir que hi ha algú que hagi perdut, cosa que ja se sap que no passa mai entre els partits polítics.
I com que el gran perdedor, el senyor Mas de CiU, és el que ha convocat les eleccions amb un propòsit que ha sortit al revés de lo que volia, totes les altres formacions polítiques han sortit guanyant en els seus plantejaments. O sigui, és molt més important (per lo negatiu) perdre 12 escons encara que me'n quedin 50, que no guanyar-ne un encara que només en tingui 19. Sota aquesta lectura el camí cap a la independència el tenim bastant cru.
Perquè sembla que els 21 de ERC no tinguin cap importància. I son els escons guanyats els que ha perdut CiU, lo que també ens pot dir que la gent s'ha radicalitzat una mica. Se suposa que la gent que ha depositat aquestos vots també ha parlat clar per dir cap a on vol anar.
Però aquesta lectura es veu que no interessa. Jo ja sento dir que el PPC ha guanyat un escó i que això es tradueix en  que la gent valora positivament les retallades del Gobern central i que aproven la política econòmica del PP i les seves retallades.
Es un altra manera de veure les coses, però jo donaria pas a una visió més de carrer. Jo crec que hi ha hagut molta gent que ha tingut por. Sigui per la sortida d'Europa, sigui per les pensions, sigui perquè els temps no estan per gaires experiments, molta gent que pateix les penúries de cada dia s'ha inclinat per un mínim d'estabilitat que li dongui un mínim de seguretat.
Això i que hi ha molta gent de fóra i que no vol entendre res de res quan se li parla del dret a decidir, que per molts això es xinés.
Be. De tota manera aquesta majoria que buscava CiU s'ha quedat pel camí i, realment, això és una bona bufetada per qualsevol partit polític, i molt més si ets el partit al Govern, i encara més si la convocatòria l'has feta tu.
Que l'han cagat, vaja. I jo m'he quedat bastant fotut.
Haurem d'esperar un temps a veure que passa.

IN, INDE, INDEPENDÉNCIA  !!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario