martes, 24 de agosto de 2010

La fi del foc

Avui dimarts sembla que el foc esta controlat. Segons el "Diari d'Eivissa" el foc ha afectat un total de 350 Ha. encara que la superfície total cremada sigui molt menys, propera a les 150 Ha.
Ha afectat a molts coneguts i família llunyana nostra ja que ha cremat la part de Xarracó, es Canaret i Xarraca lo que vol dir que varen ser desallotjades les finques de Ca'n Vicent Joan, Ca'n Teixidor, Ca'n Sevinar. El foc va passa per sobre de Ca'n Pere Vildes encara que, segons el meu germà, no ha afectat la vivenda. També quedava afectada la nostra família de Ca'n Matá de Xarraca als quals els hi varen aconsellar de marxar però que al final varen decidir de quedar-se.
La cala de Xarraca sembla que ha sigut el punt final del foc i que no ha desmillorat gaire el paisatge.
Be, el proper dia 6 de Setembre tindré ocasió de veure per mi mateix tot aquest desastre.

lunes, 23 de agosto de 2010

Foc a Benirràs


Ahir, diumenge, es va declarar un foc a Benirràs, una de les cales més boniques del nort de l'illa d'Eivissa en el terme municipal de Sant Joan de Labritge. Sembla ser que a hores d'ara ja està controlat encara que haurà cremat unes 150 hectàreas en llocs com "Es Caneret" i "Es calò de s'illa" i em fa falta coneixer si haurà afectat a la part de dalt de Xarracó, a c'an Pere Vildes, a on hi tinc familia.
Segons m'explica el meu germà, que ara esta allí de vacances, el foc ha sigut provocat i em diu que hi ha un pagés detingut. Haurem d'esperar confirmació d'aquest fet en els próxims dies.
Vull deixar cosntancia de que l'any passat hi va haver un altre incendi en la zona llindant amb aquesta d'ara, concretament a la cala de Xarraca, que no va tenir aquestes proporcions però va deixar totalment malmesa una vista altre hora totalment espectacular per bonica. Desconec si va ser provocat o no.
Pero possats a ser malpensats, durant el període en que presidia el Gobern Balear el Sr. Jaume Matas, del Partit Popular (del 27/06/2003 al 06/07/2007) hi ha haver un projecte de fer un port esportiu al "Port de Portinatx", projecte que hauria malmés potser la cala més bonica que hi ha a l'illa i destruit totalment l'unic port natural que hi ha al nort d'Eivissa. El projecte estava conduit per coneguts especuladors de la zona. Especuladors sense escrúpuls com ja han demostrat amb fets anteriors.
L'arrivada al front del Gobern Balear del Sr. Francesc Antich el Juliol (PSIB-PSOE) el Juliol del 2007 va deixar en suspens el projecte fins el punt de que no se'n va parlar més.
I em fa mal pensar aquestos dos incendis en la mateixa zona per alló de que si ja esta tot fet un cristo podriem aprofitar per arreglar-ho d'un altre manera. Per alló de que "es molt necesari un port esportiu al nort de l'illa".....i ja possats.....
Veurem que passa en els propers anys. Tot hauria de quedar com estava, pero crec que hi ha gent que deu estar babejant.


jueves, 19 de agosto de 2010

Mails


M'agrada rebre Mails.
En rebo molts de molts amics i coneguts tan si estan a prop con si estan lluny. Crec que a tothom li agrada obrir el seu correu i trobar-se un munt de "cartes" per obrir. Be, si no és el "correu no desitjat" o be anuncis, propostes de viatges, d'inversions, etc. Es, en definitiva, una bona manera de comunicar-se amb la gent, sense preses, canvia'n impressions, explicant-te coses, informant d'esdeveniments o simplement per quedar un dia a qualsevol hora.
Es també agradable rebre arxius d'acudits, de coses que tenen la seva gràcia, de fotografies de llocs bonics, d'arxius de música, etc.
Lo que ja no m'agrada tant son aquestos Mails que te'ls envien perquè els passis a altres persones i sovint amb ja un número concret: ho has d'enviar a un mínim de deu persones. Si ho fas tindràs tota la sort del mon, en cas contrari tindràs alguna desgracia. Aixo també ve acompanyat de dades concretes, normalment son de deu a quinze dies tan per bo com per dolent. Jo no en faig cap cas. En mi mor una part de la cadena i no m'han passat mes desgràcies que les normals de la vida.
També emprenyen aquestos Mails que t'avisen d'un virus concret que ho mata tot, tan al teu ordenador com a tots els que si pugui accedir des-de el teu. No cal dir que tens l'obligació d'enviar-ho a quanta més gent millor. També he trencat la cadena i fins avui no pateixo cap virus i crec que els meus amics tampoc.
Peró potser lo que em molesta més son aquestos Mails que amb l'excusa de passar-te una col•lecció de fotografies molt maques de diferents llocs, de postes de sol o simplement de flors, et van foten la pallissa de com has de viure la teva vida, de lo bonica que és l'amistat, l'amor, amb frases de la persona que hi ha fet o be amb un recull de frases d'altres persones mes intel•ligents, cultes o famoses.
Jo crec que amb els meus Mails o amb aquest blog no dono la pallissa a ningú ni li dic a les persones com s'ho han de muntar, que han de fer per ser felices, ni per conservar les seves amistats o la dona. La meva prepotència no arriba a tan. Cert és que dono les meves opinions vers moltes coses i la gent pot estar d'acord o no i manifestar-ho però és el meu blog i no obligo ningú a mirar-so i la finalitat del mateix no és precisament aquesta.
Quan obro aquestos Mails em sento enganyat ja que em dona l'impressió de que m'estan venent alguna cosa. I m'agradaria coneix-ne algú de qui els fa per preguntar-li el perquè.
Que no tenim ja prou capellans, religions i moralistes perquè aixo s'infiltri a casa nostra sense haver-ho demanat?

lunes, 2 de agosto de 2010

Estic a Eivissa


Ja fa molts de dies que no escrivia al meu blog. La raó principal és una mica de mandra ja que estic de vacances. Estic a Eivissa passant l'època estiuenca de cada any, una mica mes llarga aquesta vegada donat que ja no tinc obligacions i el fet de venir abans que ningú i bastant dies sol, m'ha permès dedicar-me tranquil·lament a fer de mestressa de casa. De fet una casa buida en períodes mes o menys llargs fa que quan hi arribes t'hagis d'arromangar de valent. I així ho he intentat fer.
Peró vaja no tot ha sigut feina, he gaudit de llegir, de passejar, de fer de jardiner, de no fer res, d'hores d'ordinador......i també, com no, de xerrades amb els meus amics i també amb els meus veïns de tota la vida, de València, amb qui, si no som família.......com si ho fossi'm.
També he visitat la família de Xarraca amb els que ho vaig passar també molt bé. Em varen convidar a sobrassada i vi pagès i a més de xerrar i xerrar vaig gaudir de les coses de la terra.
I amb ells tinc una anècdota amb la que vaig riure molt. Resulta que els hi vaig fer a tots tres, en Joan, na Maria i na Catalina un "collage" amb només les seves cares. Crec que els hi va agradar dons era una especie de foto amb les cares de cadascú i amb diferents tamanys. Però lo que em va fer gràcia va ser quan na Maria que te 90 anys va dir:
"Em veig molt arrugada.....quina llàstima de no haver gurdat es mirais veis de vint anys endarera. Amb es veis mirais no en tenia d'arrugues a se cara i amb es nous d'avui em vaig plena".
Ho vaig trobar genial. Pur humor pagès.
Aquesta la faré servir.