lunes, 23 de agosto de 2010

Foc a Benirràs


Ahir, diumenge, es va declarar un foc a Benirràs, una de les cales més boniques del nort de l'illa d'Eivissa en el terme municipal de Sant Joan de Labritge. Sembla ser que a hores d'ara ja està controlat encara que haurà cremat unes 150 hectàreas en llocs com "Es Caneret" i "Es calò de s'illa" i em fa falta coneixer si haurà afectat a la part de dalt de Xarracó, a c'an Pere Vildes, a on hi tinc familia.
Segons m'explica el meu germà, que ara esta allí de vacances, el foc ha sigut provocat i em diu que hi ha un pagés detingut. Haurem d'esperar confirmació d'aquest fet en els próxims dies.
Vull deixar cosntancia de que l'any passat hi va haver un altre incendi en la zona llindant amb aquesta d'ara, concretament a la cala de Xarraca, que no va tenir aquestes proporcions però va deixar totalment malmesa una vista altre hora totalment espectacular per bonica. Desconec si va ser provocat o no.
Pero possats a ser malpensats, durant el període en que presidia el Gobern Balear el Sr. Jaume Matas, del Partit Popular (del 27/06/2003 al 06/07/2007) hi ha haver un projecte de fer un port esportiu al "Port de Portinatx", projecte que hauria malmés potser la cala més bonica que hi ha a l'illa i destruit totalment l'unic port natural que hi ha al nort d'Eivissa. El projecte estava conduit per coneguts especuladors de la zona. Especuladors sense escrúpuls com ja han demostrat amb fets anteriors.
L'arrivada al front del Gobern Balear del Sr. Francesc Antich el Juliol (PSIB-PSOE) el Juliol del 2007 va deixar en suspens el projecte fins el punt de que no se'n va parlar més.
I em fa mal pensar aquestos dos incendis en la mateixa zona per alló de que si ja esta tot fet un cristo podriem aprofitar per arreglar-ho d'un altre manera. Per alló de que "es molt necesari un port esportiu al nort de l'illa".....i ja possats.....
Veurem que passa en els propers anys. Tot hauria de quedar com estava, pero crec que hi ha gent que deu estar babejant.


No hay comentarios:

Publicar un comentario