martes, 29 de diciembre de 2009

L'Estatut

L'altre dia el diari portava una noticia si més no curiosa. Ara el PP es prepara per esmorteir el cop de la decisió sobre l'Estatut. Segons sembla ser volen donar tot el protagonisme al Tribunal Constitucional. Lo que vol dir que la sentencia no ens serà gaire (per no dir gens) favorable. Lo que vol dir que la interpretació que es farà de la Constitució serà tot lo restrictiva possible i que farà feliços als de la dreta ( al PSOE també) i que, per lo tant, hauran de fer l'impossible perquè no se'ls hi noti.

O sigui que després de pactar un text d'Estatut que ja no ens satisfeia massa, que passés por el "cepillo del Guerra", que el portés al anomenat tribunal el Sr. Trillo a finals de Juliol del 2007 per que no estaven conformes en un 70% del seu contingut (hi han articles idèntics en el cas del d'Andalusía i allà no hi ha cap problema) ara ens el tornaran a retallar o ens diran que no és constitucional i que ens el posem allà a on ens hi càpiga.

Jo no sé si tota aquesta gent son rucs o son gilipolles. Volen que els catalans siguem espanyols però amb unes lectures de la Constitució que no afavoreixin (o simplement siguin justes) a aquesta part dels "espanyols". A mi s'em acudeix, amb es meus pocs gambals, que si els catalans em votat una llei perquè ens volem regir per ella, en el cas de que aquesta no fos constitucional, el problema no seria la llei sinó la pròpia Constitució garantia dels drets de "tots els espanyols". La resposta a tot això seria que nosaltres ens volem atorgar uns drets que no estan contemplats en la "Carta Magna", però clar, resulta que a Catalunya hi ha també gent de tota Espanya, (a on no hi estan malament) i si les altres comunitats volen que Catalunya continuï contribuint al "benestar general" potser que és preocupin de que aquí les coses vagin bé, estem contents d'estar amb ells i que guanyem calerons per poder-los repartir.

Total, que es prepara tothom perquè abans de finals de gener surti una sentencia del Tribunal Constitucional que ens farà emprenyar.

Ja veig que aquesta vegada haurem de sortir al carrer.

Be, jo ara tinc molt de temps. Cap problema.

I a males .....sempre ens quedarà el Barça, que també els fa emprenyar lo seu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario