domingo, 26 de febrero de 2012

Crisi i vividors

Només cal obrir les pàgines del diari cada dia per constatar que la crisi ens esta afectant en molts ordres de la nostra vida. Hi han coses que ens afecten directament i altres no tant, però es cert que la nostra societat és avui convulsa per tota una serie d'aconteixements que, en molts casos, ens sobrepassen.
Podríem parlar del cas de València, una comunitat que ha tingut que ser rescatada per l'Estat com una Grècia qualsevol en el cas d'Europa, però amb el Camps sense anar a la presó (trama Gürtel) i sense cap tipus de responsabilitat vers unes inversions nefastes durant anys i anys que no han portat cap benefici a aquella societat. Ara acaben d'estomacar-los pel dret i pel revés per fer actes de protesta. I això que voten al PP majoritàriament.
Podríem parlar també del cas Urdangarin, un paio que s'ha pujat al carro de fer veure que treballo amb grans projectes sense ànim de lucre i no faig més que fotrem diners públics a la butxaca amb l'ajuda i complicitat dels que ja en saben molt d'aquestos temes. Ara tenim els judicis a on esperem aclarir tota la trama. Veurem com acaba tot això però vist com anem portant el cas Millet tampoc tinc masses esperances de justícia.
Perquè....els diners els haurien de tornar, no? I si no els tenen perquè s'han fos....haurien d'anar a la presó com uns vulgars estafadors, no?
Ja ho veurem.
Per altra part tenim el cas del jutge Baltasar Garzón que encara que es un paio amb un cert afany de protagonisme, és ben cert que ha intentat fer justícia allà a on molts altres només volen passar pàgina. M'agrada molt més aquest tipus d'actuacions que no pas les que venen condicionades per interessos de la nostra dreta imperial.
Doncs jo avui vull recomanar un adreça per veure opinions molt ben raonades i molt ben escrites vers la nostra societat convulsa. Es de la periodista Rosa Maria Artal.
M'encanta trobar persones que posen negre sobre blanc la realitat de les coses i t'obren portes cap a aspectes que potser no hi havies pensat. L'adreça me la va recomanar el meu fill Roger: rosamariaartal.com. El blog es diu "El Periscopio". Val la pena