lunes, 18 de marzo de 2013

La justícia


Jo acostumo a llegir el diari cada dia tant a través de paper com per Internet. I hi han un cert tipus de notícies que em tenen cada vegada més desconcertat, es a dir, que no les entenc del tot. I mira que son repetitives. Llavors la conclusió que en trec és que, al nostre país tant si és Catalunya com Espanya, devem tenir la estructura policial i de justícia més tonta i inútil del mon. Jo ja veig que prou que intenten fer la seva feina, que investiguen, que denuncien i que estan a sobre de molta gent per controlar que no surtin fora del que marca la llei, però noi, d'entrada es veu que no en encerten cap.
Anem a veure.
Cada dia surt una noticia de que aquest alcalde, aquell diputat, aquest tresorer de partit, aquest membre d'allà on sigui li han trobat "presumptament" irregularitats en la seva gestió sigui per enriquiment il·lícit, tràfic d'influències, ficar la mà a la caixa, comptes a l'exterior, etc.,etc.
Doncs collons, d'entrada no tenen mai raó. O sigui que quan s'acosta un periodista a preguntar la seva opinió vers la notícia que surt als diaris resulta que son uns angelets que no han res de res, que sempre han estat dintre de la llei i que les "possibles" acusacions son del tot infundades, culpa de l'oposició o de qui sigui però que ells sempre han sigut un exemple de honestedat a tota proba.
O sigui que la justícia no sap per on va.
Després van passat els dies, surten més notícies, s'investiguen més coses i aquella "honestedat" ja va perdent un cert pes. Es van descobrint els fets i resulta que aquelles actuacions que van veient la llum només fan que confirmar que el personatge està de merda fins el coll i que la policia i la justícia no pixaven tant fora de test.
En hi han que amb tot el morro del mont diuen "que si se'ls imputa d'alguna cosa ells dimitiran". Com si es sentissin maltractats i lo més important fos la seva honestedat.
I jo em pregunto: que no saben el que han fet? Estic d'acord amb la presumpció d'innocència, però aquestes persones desconeixen que ho bé son uns lladres, o bé s'han pensat que estaven per sobre del bé i del mal? Es que un polític, per exemple, pel sol fet de ser-ho ja ens ha de tractar com a idiotes? Ja no ha de donar cap explicació a ningú? La gent que l'ha votat ja li ha donat també permís per enriquir-se a costa d'ells?
Per lo tant jo ja sé que soc un xoriço però fins que no es demostri.....amb ficar-li "morro" ja en tinc prou per anar tirant.
Ho saben aquesta colla de fills de "...." que la crisi no l'estan pagant ells?
I que en son els culpables?
Quan hagin eleccions a mi que no m'esperin. Me'n aniré cap el vot que potser no serà útil, però serà menys inútil que lo que he votat fins ara.

1 comentario:

  1. I es que aquest es un pais de "listillos" i la justicia sembla que moltes vegades li fagi el joc:
    http://novou.blogspot.com.es/2013/03/que-conazo-de-politicos.html

    ResponderEliminar