lunes, 10 de junio de 2013

Llocs de treball polítics


Ahir vaig anar al aniversari d'un amic en que la celebració va consistir en un dinar com ja ens te acostumats. Al vermut li va seguir una paella, després els postres i, finalment cafès i licors. Després de la gresca que normalment succeeix quan s'ajunten més de sis persones (i crec que en érem una vintena) hi haver-hi un moment per les converses varen girar cap a temes més seriosos i, com no, la cosa va anant derivant cap el moment polític i la solució de la crisi.
Un dels amics es responsable d'una empresa que depèn de la Generalitat, o sigui que es pot dir no son funcionaris però que en pateixen les mateixes conseqüències dolentes quan van mal dades com passa en aquest moment. I em va agradar molt un comentari que va fer ver la seva situació personal vers una cosa de sobres coneguda però que agrada molt que algú t'ho digui amb tot el coneixement i fonament del mon.
Resulta que la pròpia idiosincràsia de l'empresa fa que o bé coneixes el tema acompanyat pels títols corresponents o no hi pots treballar ja que el seu nivell tècnic requereix precisament aquestos coneixements. Doncs bé, resulta que a ell l'afecta directament el problema de tenir que suportar persones com a càrrecs "polítics" en la seva nòmina, persones designades a dit pel càrrec polític de més amunt sense que les mencionades persones puguin desenvolupar cap tipus de feina real per allò de que no estan capacitades. O sigui que és simplement una qüestió de que certes persones tenen que tenir un tracte de favor i cobrar uns diners (de la banda alta de sou) només per la cara i ocupant un lloc al quan se li podria treure un profit en cas ser ocupat per algú que hagués demostrat la seva vàlua. I ell no hi pot fer res. Si per cas encomanar-se a algun sant perquè el número de paràsits sigui el més petit possible.
I perquè hi han aquestes persones que tenen que tenir aquest tracte de favor?
Aquesta és una bona pregunta. Es de sobres conegut que, avui dia, lo que preval en un partit polític és el amiguisme, la servitud i seguir a ulls clucs lo que ens digui qui mana. I això te la seva recompensa. Si estas d'acord amb aquest sistema doncs podràs fer carrera política. En cas contrari dedicat a guanyar-te el sou de forma honesta i honrada que és el que fem els que mantenim a aquesta colla de "xorissos".
Doncs es veu que aquest problema el te el meu amic sigui quin sigui el partit polític en el Govern.
O sigui que partits demòcrates, lo que se'n diu demòcrates.....ens hem quedat a mitja paraula.