sábado, 18 de mayo de 2013

La dreta

Crec sincerament que aquest país, sigui Catalunya sigui Espanya, no es mereix els polítics que te. Això dient-ho en clau general. Però si ens referim només a la dreta espanyola la cosa ja pren caires dramàtics. I si aquí hi afegim a la Església catòlica llavors ja en hi ha per apretar a córrer sense mirar enrera.
El ministre Wert tira endavant una llei que sembla que només estigui pensada per veure d'enfonsar el català a casa nostre i crear problemes allà a on ja han estat superats. L'Aragó s'inventa un nou nom per una llengua que ha sigut el català de tota la vida i, com en el cas anterior, amb el suport incondicional del Gobern. O sigui, per molt grossa que sigui la bestiesa si va contra els catalans ens esta bé i queda justificada pel be dels "altres" espanyols.
I l'Església? Doncs molt preocupada per l'avortament i el matrimoni homosexual.
Algú ha sentit o llegit que aquesta institució s'hagi manifestat contra la crisi, les retallades, els desnonaments, l'atur, el rescat als bancs o qualsevol altre problema?
Jo no.
Els hi han retallat el seu pressupost?
Jo diria que tampoc.
L'Església catalana s'ha manifestat contra els atacs directes al català?
Fins avui tampoc en sé res. A lo millor és que no estic ben informat però jo diria que no he sentit ni llegit res de res.
Doncs tot això és una molt petita mostra de la dreta espanyola, que aquí també te els seus adeptes com, de quan en quan, ens ho recorda el senyor Duràn.
I deixem aquí el tema perquè em venen ganes de plorar.