jueves, 30 de agosto de 2012

Deu i els alienígenes


He llegit en una revista un article bastant interessant en que posava sobre la taula la problemàtica que podrien tenir les més importants religions vers un contacte amb gent d'altres mons. Es a dir, si les figures principals de les nostres religions com Jesús, Alà o Yavé tindrien cabuda al davant d'una cultura que no fos humana i que trenqués les bases vers la cual estava basada.
O sigui, els de fóra haurien també tingut un redemptor de pecats, o be un profeta?
L'idea de l'existència de Deu seria compatible amb la nostra?
Doncs es veu que hi ha hagut un fotimer de pensadors, filòsofs, teòlegs i demés que han opinat vers el tema i han donat solucions i opinions per tots els gustos.
Per L'astrònoma Jill Tarter, ex-directora del Centre d'Investigació SETI, que busca en ondes de radio possibles emissions de cultures extra-solars, l'existència de gent no humana no afectaria significativament a la fe en Deu ni al futur de la religió tal i com l'entenem  però que sí que fotria en l'aire tot el sistema de culte, o que, anant més lluny, ens portés de forma intencionada o no, a una nova fe còsmica. També diu que al davant d'una organització social estable ( això estaria per veure), amb una comprensió superior de la naturalesa del univers, seria difícil per la humanitat resistir l'atractiu de la seva religió i les seves possibles divinitats.
Desconec, evidentment, si els possibles parents de E.T. vindrien a visitar-nos amb aires d'una nova evangelització al estil del que varem fer nosaltres amb els indis americans, cosa per altra part no desitjable, o es deixarien de punyetes i es dedicarien íntegrament a prendre lo que realment els interessés del nostre planeta, fos ma d'obra barata (esclaus), aigua (fàcil d'agafar) o qualsevol altre cosa que per ells tingués interes, cosa menys desitjable encara.
Al davant d'un possible contacte amb gent d'altres mons, a mi, lo que menys em preocuparia seria el cantó religiós i sí el de la meva subsistència. Jo soc dels que pensa que aquest contacte seria la fi de la raça humana tal i com la coneixem. I a fe de Deu de que no tinc cap ganes de que es produeixi.
Ja sé que és molt bonic tot això de que no estem sols en aquest univers i curiós el veure altres formes de vida, i que podríem aprendre molt d'altres civilitzacions molt més intel·ligents que no la nostra, etc., etc. Peró aquesta idea és basa només en la nostra pròpia visió del cas, i tenim un desconeixement absolut de la seva.
Si anem una mica més lluny, podríem pensar que aquestos alienígenes que ens visitarien podrien ja tenir molta experiència en contactes amb altres civilitzacions, que ja les haurien passat de tots els colors i que una més o menys no els hi vindria d'aquí. O sigui que la nostra supervivència no crec que els importés gaire. I molt més si la seva religió ens veiés com a impius i que no valdria la pena de fer esforços en convertint-se, o si els seus polítics tinguessin a bé que ens tenien que donar el mateix tracte que el que va donar Hitler als jueus, per exemple, ja que, sense saber-ho, un pot ser la causa de no sé quants mals extra-planetaris.
I ja no vull entrar en problemes de virus o bacteris que podrien acabar amb tots nosaltres en un dir Jesús ja que no tindríem solucions pel tipus de constipats que ens portarien aquells paios i  a ells no els podria passar res ja que si tenien que prendre mal ja no ens vindrien a veure.
Total, que per mi ja estem bé com estem. I com que jo no soc lo que se'n diu gaire religiós, doncs no tinc cap problema.