jueves, 21 de junio de 2012

Debat de l'estat de la naciò


Segons he pogut llegir avui en el diari el Govern no convocarà aquest any el debat vers l'estat de la nació. L'excusa és que no s'ha convocat mai en l'any de la seva investidura.
O sigui que al Govern no li passa pels cococs explicar a la gent quina és la seva política perquè no està obligat a fer-ho.
De fet l'investidura és va fer l'any passat però es veu que això de les dates no conta gaire.
O sigui que en els moments actuals, amb una crisi molt profunda, amb molts de milions d'aturats, amb unes polítiques de retallades com no s'han vist mai, i ficats a dintre d'un túnel econòmic al que no se li veu la llum de la sortida, els ciutadans no tenim dret a que ens expliquin el perquè de tot ni perquè seguim aquest camí, en el supòsit de que realment anesim per algun camí ni que simplement fos un rierol, no demanem una autovia.
Vaja que nosaltres que els hem votat ( jo no, deu me'n guardi) i que estem patint les seves polítiques d'ara cap aquí i ara cap allà, que tot lo que diuen que no es farà és perquè justament està al caure....no tenim dret a conèixer la seva política?
Ja sé que no la tenen, que no saben per on van, que no tenen cap solució, que giren cap on bufa el vent, que ens governen des de fora, sigui la Merkel, l'Hollande, el Banc Central Europeu o diga'l-li qui vulguis. Que no tenen cap política clara i que tampoc la tindran fins que els altres no ens ho arreglin.
Jo, cada vegada que els sento parlar em poso més neguitós. No fan més que dir que ho estan arreglant, que no passa res, que tot s'arreglarà foten-se garrotades a nosaltres però no tenen ni tan sols la dignitat explica'n-se que ha passat amb Bankia.
L'excusa de que tot és un problema de la mala política socialista ( que també) ja no crec que serveixi com a excusa donat que en el últim any no només no hem donat cap solució a cap problema sinó que més aviat tot, absolutament tot, ha anat a pitjor.
Hi ha una cosa que es diu "ètica professional" que tota aquesta colla no saben ni com s'escriu. I lo fotut del cas és que com no es canvii en la forma de fer política, en el respecte per la gent que els vota, en un eficient control del gasto públic, en arribar al poder només per "chupar del bote" sense que se'ls hi pugui demanar cap responsabilitat, no anirem mai en lloc.
Nosaltres a passar-les putes i ells continuen viatjant en "business".