martes, 1 de mayo de 2012

Pep Guardiola

Aquesta setmana hem sabut per fi la decisió del Pep Guardiola vers el seu futur al Barça. Al final ha dit que no, que no vol continuar perquè esta cremat. No sé si és aquesta la paraula més adient per resumir la seva postura o lo que ens ha anat dient o justificant, però a mi m'ho sembla.
D'enseguida, però, venen les consegüents incògnites que son: amb que o amb qui, i llavors les següents explicacions ja no em varen convèncer gens. Vagi per endavant que el senyor Pep Guardiola em mereix tots els respectes del mon, que pot prendre les decisions que cregui més oportunes i que, a més a més, penso que ho ha fet d'una manera molt elegant i seriosa. Ho ha donat tot per la seva feina, ho ha fet millor que ningú i només es pot tenir cap a ell un sentiment d'agraïment per tot lo aconseguit que, de ben segur, no li haurà estat fàcil.
Peró noi, ell mateix diu que per allà el mes de setembre o octubre (no hi ha acord vers la data exacta) ja va comunicar al president que no continuaria. Que aquest any seria l'ultim. I que ja llavors va dir les causes d'aquesta decisió. Doncs bé després de tot lo que he sentit i llegit a mi em venen al cap altres imatges. De ben segur que estaré equivocat però això ja m'ho dirà el temps i potser estaria inclòs content d'estar-ho.
Jo penso que el Pep Guardiola no està a gust amb alguna cosa o persona del seu voltant i que, per no fer mullader amb "el entorno" que deia el senyor Cruyff s'estima més deixar-ho córrer i plegar. Però....de debò que ho deixa totalment? En el moment que el seu substitut es diu Tito Vilanova ja no m'ho crec tant. Sens dubte el Tito serà el responsable únic, qui prendrà les decisions i qui donarà la cara per bé o per mal, està clar, però també es evident que no hi ha cap ruptura ni canvi de criteri amb l'etapa anterior. Ja sé que lo més important és que el criteri de joc i la seva idea perduri, i que lo que ens ha portat a tants d'èxits ha de continuar.....i no és de lo més evident que continua? De quina manera ho desconec, però si fins el dia d'avui totes les decisions es prenien amb el consens de dues persones, no es pot descartar que les coses continuïn igual però amb una persona molt més a l'ombra. Surt de lo que no li agrada però no se'n va.
Si tinc raó, bé. I si no.... doncs ja em perdonareu.