domingo, 15 de enero de 2012

Rotondes


Des de aquestes pàgines, sense cap pretensió, he deixat constància alguna vegada de la meva admiració vers els articles del senyor Ramon Folch. Sempre els he llegit amb delit i crec que les seves opinions sempre molt ben assenyades et porten a reflexionar vers lo que ens explica.
Però vet a qui que aquesta vegada no estic d'acord amb ell. Be, de segur que això tampoc l'importa a massa gent, però com que, bàsicament escric per mi (no em llegeix quasi  ningú a part de la família) doncs puc dir tranquil·lament el que penso.
Critica el senyor Folch que hi han masses rotondes a les nostres vies de circulació ja que, suposadament, estan col-locades per afavorir el trànsit en llocs a on un semàfor destorba mes que afavoreix, per fer menys perilloses certes cruïlles. Dona per bo però que aquestes rotondes no son la sol.luciò per tot. Diu que les trobem per arreu i que, en molts de casos s'han convertit en un mal son.
Li dono tota la raó senyor Folch.
El que passa és que a més a més de les raons que vostè dona tan per justificar la seva existència com haver-se convertit en un mal son, tenen un altre fonament: estan posades per que la gent, en els indrets que calgui, no corri. Senzillament, per que els conductors hagin de frenar per entrar sota el cartell de "cediu el pas" i sortir afavorits per la mateixa circumstància.
A lo millor aquestes rotondes que avui trobem a l'entrada i sortida d'un munt de pobles del nostre país resulta que poden haver evitat un cert percentatge d'accidents precisament per la mateixa circumstància de tenir que parar per travessar-les.
Es també veritat que una vegada vaig assistir a un accident mortal precisament per causa d'una rotonda entre Sant Andreu de la Barca i Pallejà. El pobre conductor encara no sabia que hi era i si va fotre de cap. Es cert que tampoc va veure les senyals que ho indicaven. Era molt de nit i a una hora intempestiva. Però aixo és només l'excepció que confirma la regla.
Benvingudes siguin les rotondes si els brètols han de frenar.

2 comentarios:

  1. Les rotondes son una tocada de collons, seran molt efectives per segons què però per fer-les amb un remolc amb dues burres a dins son mooooooolt pesades...
    i jo si que et llegeixo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. David, moltes gràcies pel teu comentari. Si tens blog, em podríes donar l'adreça? Voldría llegir el que escrius.
      Salutacions,
      francesc

      Eliminar