miércoles, 11 de mayo de 2011

Bildu

A mi, potser molt particularment, m'ha agradat la legalització de Bildu, per part del Tribunal Constitucional per poder presentar-se a les municipals d'aquest mes de maig.
I molt més després de que la sentencia del Tribunal Suprem avalés les consideracions  del PP i no li donés sortida.
Per mi ha sigut una sorpresa. Potser perquè els catalans estem acostumats que els alts Tribunals Legislatius no ens donguin mai la raó en res. I no és que aquesta vegada hi tinguem res a veure, però mira, si la dreta està molt i molt emprenyada, doncs jo estic content per partida doble.
Ja seria hora de que els tribunals de justícia d'aquest país fossin més neutrals i apolítics del que ho son en aquest moment. Potser hi han hagut, en aquest cas, alguns alts magistrats que han tingut por de fer el ridícul davant d'Europa ja que es veu que, jurídicament, no hi havia cap impediment legal per negar que Bildu es pogués presentar a aquestes eleccions i, a partir d'ara, a moltes altres.
De fet tantes vegades com Batasuna, amb aquest nom o amb altres, ha volgut ser un partit legal per entrar al joc polític se li va dir sempre que no amb l'excusa de que primer tenia que negar tota forma de violència. Dons semblava del tot incongruent que ara que havia fet el pas se li negués la legalitat amb la nova excusa de que això no s'ho creia ningú.
Les lleis han d'estar sempre per sobre de la política i els magistrats han de fer sempre la interpretació adient més favorable a la societat. En cas contrari estaríem davant d'allò de que un excés de seguretat en l'Estat de dret va en contra del mateix Estat.
I això es pot aplicar també al concepte de democràcia.

2 comentarios:

  1. Aquí hi hauria tant a dir. Aquesta famosa llei d epartits no é suna llei d epartits. És una llei contra el nacionalisme basc. Com poden els burros del Suprem titllar a EA de partit terrorista? El partit del mític Carlos Garaikoetxea. Si els regidors d'EA han de portar escorta!
    I per què no es posen a il·legalitzar Alianza NAcional? O la Falange? No se'ls miren aquestos?
    Caldria que CIU es desmarqués ja d'una vegada d'aquesta vergonyosa llei.
    MOlta sort per BIldu!

    ResponderEliminar
  2. molt pitjor és aquest sentiment que està despertant:

    http://www.youtube.com/watch?v=F4vzb1bVDeI

    ResponderEliminar