viernes, 28 de enero de 2011

Polítics

Fora bo, o al menys a mi m'agradaria, que els polítics fossin una mica més transparents o, per lo menys, un xic més objectius en les seves declaracions. Sembla talment que tot s'hi val a l'hora de fer valoracions dient allò que realment ens interessa tingui que veure o no amb la realitat.
Ho dic més que res perquè els discurs polític quan s'esta a l'oposició no te res a veure en lo que es diu quan es disposa de la responsabilitat de Gobern.
No passaré a jutjar la feina del nou president de la Generalitat perquè encara és molt aviat (no es veu gaire canvi, en principi, tot sigui dit) però si manifesto el meu desencís pel canvi de tarannà.
M'agradaria que des de l'oposició es valoressin les decisions del executiu en la seva correcta mesura, aprovant lo que esta bé i donant noves idees vers lo que pot estar malament. Es a dir, diem a al gent lo que esta bé i lo que no encara que només sigui per instruint-se i a més a més guanyar una mica de credibilitat.
Avui això no passa, ni aquí ni en lloc. Quan estem a l'oposició tot es fa malament, tot és un desastre, no en encertem ni una, no fem costat a res i tothom qui mana és un inútil.
I quan formem part del Gobern, els governats veiem que lo que abans era negre ara es torna blanc, que tot és bo fent exactament el mateix, que aquesta és la política bona i que els que ara manem sabem molt bé el que fem encara que l'únic canvi hagi sigut el nom dels governants.
I l'ultima bestiesa que he sentit dir ha sigut el tracte que es dona al nostre independentisme. L'independència és un assumpte tan seriós ( a mi ja m'agradaria aconseguir-la) que no es pot tractar de la manera que es fa. Ara l'ultim que s'hi ha apuntat es el Sr. Pujol quan fins fa res ens deia tot el contrari. Això es confondre a la gent i crear falses il.lusions perquè tothom amb dos dits de front sap que avui dia no és possible. Podem sortir al carrer, fer manifestacions i cridar molt, però ningú amb responsabilitat farà un pas endavant perquè no resistiria ni el més mínim estudi econòmic. I no s'hi val de parlar només de lo que ens estalviaríem amb el nostre balanç econòmic amb l'Estat central. A mi digueu-me a on venem i el que i com i qui ho fa (ingressos) i d'on importem i el que (gasto) i lo que és factible de perdre si canvia l'actual estructura, i de passada feu-me números a veure quins son els costos del canvi. Quan tot això estigui sobre la taula veurem el que ens interessa més i llavors fem un referèndum que ja m'agradaria veure si es podria guanyar.
Això es seriós i ja en hi ha prou d'enganyar a la gent.
Primer voldria veure que fa el Pais Vasc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario