lunes, 18 de octubre de 2010

CiU

No tinc cap dubte de que les pròximes eleccions autonòmiques a Catalunya les guanyarà CiU. Serà per molt, serà per poc però les guanyarà. Altre cosa serà que obtingui la majoria absoluta. I aquí comencen els dubtes per aquesta federació.
No es pot entendre d'altre manera la decisió de no fer costat a Zapatero en l'aprovació dels pressupostos, cosa que sí a fet el PNB donant-li a mes a més el seu suport per totes les lleis econòmiques fins al 2012 a canvi d'un paquet d'inversions i d'un munt de traspassos.
Aquesta decisió comporta dos possibles errors polítics per part de CiU:

•Amb el Gobern amb dues parelles fixes per donar-li suport (PNB i CC), la capacitat per negociar traspassos a Catalunya (el concert econòmic, gran objectiu de Mas) es veurà bastant disminuïda.
•El poder del PSC com a més que possible oposició després del 28 N serà molt més forta per tenir molta més llibertat d'acció.

Tot això no es podria entendre si no fos perquè CiU espera aconseguir el suport del PP aquí a Catalunya en cas de no aconseguir la majoria absoluta i vetar el pas a altres majories, cosa per altra part bastant improbable però encara possible. Ara el Sr. Mas no crec que tornes a firmar davant de notari que no pactaria amb el PP.
I també espera el Sr. Mas que el PP guanyi les properes generals amb lo que els comptes li podrien sortir rodons. Per això li hauria anat de "colló de mico" que el PSOE no hagués tingut cap suport (ja li ho demanava al PNB) per avançar les eleccions generals i provocar el seu desitjat canvi de govern.
Un altre cosa seria preguntar-se si unes eleccions i aquest canvi és el que convé en aquestos delicats moments econòmics (fins i tot la patronal diu que no) però això a CiU després de tants anys de no participar en el pastel del poder li importa un pèsol. Hi ha pressa.
Doncs en lloc de mirar lo que tan li convé podria vigilar una mica més els seus comptes ja que cada vegada que surt un paper nou del Palau emmerda més el triangle Millet, Ferrovial, Convergència.
I això li podria passar factura el dia 28 de Novembre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario